Онлайн събитие на тема "Икономика в интерес на хората - какво предстои?"
 
На 19 декември 2020 г. от 15:00 ч. информационен център „Европа Директно-Видин" организира онлайн събитие на тема „Икономика в интерес на хората – какво предстои“.  Основната цел на събитието беше да представи приоритетните области на действие, свързани с изпълнението на приоритета „Икономика в интерес на гражданите“, включително възможностите за младите хора, инструменти за подпомагане на безработицата и бизнеса. 
 
Събитието се проведе в платформата Microsoft Teams. 
 
За повече информация:
 
Център "Европа Директно-Видин"
ул. "Христо Ботев" № 93
Тел. 0889 451 247 
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
www.europedirect-vidin.eu 

Два диалога за ползите за България от предстоящото членство в Еврозоната и приемането на еврото се проведоха в област Видин 
 
На 4 ноември 2020 г. и на 10 декември 2020 г. експерти към център "Европа Директно-Видин" организираха два диалога с граждани и младежи от област Видин на тема „Ползите за България от предстоящото членство в Еврозоната и приемането на еврото“. Първото събитие се проведе на място, в с. Чупрене, а второто онлайн - с младежи от математическата гимназия от гр. Видин. Участиците научиха повече за ползите от въвеждането на новата валута за България и участваха в разширена дискусия по темата с експерти от гр. Видин.
 
За повече информация:
 
Център "Европа Директно-Видин"
ул. "Христо Ботев"  № 93
тел. 0889 451 247
интернет страница: www.europedirect-vidin.eu 

 
Онлайн събитие на тема „Предприемачество за младежи в ЕС“
 
На 5 ноември 2020 г. Европейският информационен център „Европа Директно-Видин" организира онлайн събитие, насочено към младежи от Видин на тема „Предприемачество за младежи в ЕС“.  Основната цел на събитието беше да насърчи участниците към предприемачески нагласи, което е ценно умение за тяхното личностно и професионално развитие. 
Експерти към център „Европа Директно-Видин“ и представители на европейската мрежа за подкрепа на бизнеса „Enterprise Europe Network - Враца“представиха възможностите, които Европейският съюз предлага за младите хора и стъпките, необходими за стартиране на собствен бизнес и насърчаване на предприемаческия дух. Бяха демонстрирани успешни стартъпи в България.
Специален гост на събитието беше младият български предприемач Трифон Цветков, създател и управител на маркетинг агенцията "Growth Packs", базирана в Единбург, който представи на участниците практическите стъпки за бъдещи предприемачи. От 2016 г. Трифон помага на развиващи се фирми (стартъпи) да създават и изпълняват успешни маркетинг стратегии.  
 
Събитието се проведе в платформата Microsoft Teams. 

 

Център "Европа Директно-Видин" проведе своята традиционна годишна кампания за ползите от членството на България в ЕС

На 8 и 9 септември център "Европа Директно – Видин“ проведе за пети пореде път своята традиционна информационна кампания под надслов: «Ползите от членството в Европейския съюз и предстоящото присъединяване на България към еврозоната». Кампанията беше посветена на теми, свързани с Европейския съюз, ползите от въвеждането на еврото и предстоящото присъединяване на България към еврозоната. Събитието се проведе в селата Чупрене, Горни Лом, Долни Лом и Ружинци. Посетителите имаха възможност да задават своите въпроси за Съюза, ползите от въвеждането на еврото и от членството на България в Съюза. На участниците бяха раздадени множество награди, рекламни материали и публикации, разясняващи въпроси, свързани с ЕС.


 

 

Европейският информационен център "Европа Директно-Видин“ организира серия от събития и инициативи, посветени на Деня на Европа – 9 май.

По повод 9 май, европейският информационен център „Европа Директно-Видин" организира серия от онлайн инициативи, насочени към ученици и младежи от Видин, чрез провеждане на кампания „EUROHUB”. Участие в кампанията взеха близо 100 ученици и младежи от областта.

Статистика

Брой прегледи на статиите
503611