Уважаеми граждани на област Видин,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че утре, 14 май (петък), от 14:00 ч. ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент в България г-н Теодор Стойчев и заместник-кметът на град Видин г-жа Десислава Тодорова ще дадат старт на регионалното представителство на Европейската комисия и Европейския парламент за област Видин - ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин от ново поколение.  Събитието ще се проведе на открито в офиса на център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин, който се намира на адрес: ул. „Христо Ботев“ № 93. Паралелно с мероприятието ще организираме пресконференция, на която ще представим предстоящите събития на центъра, и дискусия за дигиталното бъдеще на Европа.

В следващите пет години EUROPE DIRECT(ЕВРОПА ДИРЕКТНО) Видин ще взаимодейства с гражданите на областта активно и непрекъснато. Нашата цел е да дадем възможност на всички да направят информиран избор за бъдещето на ЕС, като участват пълноценно в демократичния процес. Центърът от ново поколение EUROPEDIRECT(ЕВРОПА ДИРЕКТНО) ще се стреми непрекъснато към повишаване на осведомеността на гражданите за ползите от ЕС в тяхното ежедневие и ролята на Съюза за тяхното бъдеще.

През следващите няколко години, ще предоставим възможност на гражданите от областта да споделят очакванията си и да дават възможност за обратна връзка към институциите на ЕС.  Очакваме Ви! 

Екипът на център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин


 

 

Планът за възстановяване на Европа и новите възможности за финансиране за периода 2021-2027 г.
 
Онлайн събитие
 
Дата на провеждане: 27 април, 2021 
Начален час: 11:00 ч.
в платформата Microsoft Teams.
 
Какво представлява „Планът за възстановяване на Европа“? Как ще бъдат подпомогнати публичните инвестиции и реформите в държавите членки на ЕС, за да могат последните да се справят с последиците от пандемията, причинена от COVID-19? Каква финансова подкрепа ще получи България и какво представлява Националния план за възстановяване и устойчивост?  Това са част от темите, които ще бъдат дискутирани по време на онлайн събитие „Планът за възстановяване на Европа и новите възможности за финансиране за периода 2021-2027“, организирано от център Европа Директно-Видин, което ще се проведе на 27 април от 11:00 ч. Събитието е насочено към бизнеса,представители на структурите на гражданското общество от област Видин и към всички, които имат интерес към финансовите инструменти на ЕС.
 
Събитието ще се проведе в платформата Microsoft Teams.
 
 
Регистрацията е отворена до 18:00 ч. на 25 април 2021 г. Участниците, които проявяват интерес, ще получат линк към събитието и инструкции как да се присъединят онлайн.
 
Предварителна програма
 
11:00 – 11:10 Откриване и представяне на участниците
 
Андриан Александров, център „Европа Директно-Видин“
 

11:10 – 11:30 Планът за възстановяване и устойчивост на ЕС и инструменти за изпълнение на плана

Диана Петрова, Европа Директно – Видин

11:30 – 12:20  Националният план за възстановяване и устойчивост на Република България и програми за финансиране по Кохезионната политика за периода 2021-2027 г.

Елена Граматикова, външен експерт „Финансови инструменти на ЕС“, Европа Директно - Видин

12:20 – 12:45 Дискусия

Закриване на събитието

 

Европейски информационен център "Европа Директно-Видин" организира онлайн събитие на тема: "Новата програма Еразъм+ 2021-2027 – основни характеристики и ключови участници"

На 20 април 2021 г., вторник, от 15:00 ч. до 16:30 ч. център "Европа Директно-Видин" ще представи новата програма „Еразъм+“ и нейните основни характеристики. Какво представлява новата програма „Еразъм+“? Какви са новостите на програмата, каква подкрепа ще предоставя тя за хората с по-малко възможности и за тези, които живеят в селските райони, какви са възможностите за младите хора, включително за ученици? Кой може да участва и как можем да се включим? Това са само част от въпросите на които експерти към информационен център „Европа Директно-Видин“  и към Центъра за развитие на човешките ресурси (Национална агенция по програма "Еразъм + за България) ще потърсят отговор по време на онлайн събитието „Новата програма Еразъм + 2021-2027 – основни характеристики и ключови участници“, което ще се проведе на 20 април (вторник) 2021 г. и е с начален час 15:00 ч.

Събитието е насочено към млади хора, представители на структурите на гражданското общество, образователни и обучителни институции от област Видин и към всички, които имат желание да вземат участие в програмата.

Може да се регистрирате за участие, като попълните и изпратите регистрационна форма или се свържете с нас на телефон 088 9451247 или имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., но не по-късно от 18:00 ч. на 19 април (понеделник) 2021 г.

Събитието ще се проведе в платформата Microsoft Teams. Регистриралите се за участие в събитието ще получат линк към събитието и инструкции как да се присъединят онлайн.

 

ПРОГРАМА

Онлайн събитие на тема:

Новата програма Еразъм +2021-2027 – основни характеристики и ключови участници

Дата на провеждане - 20 април 2021 г.

Начален час - 15:00 ч.

Домакин: център „Европа Директно – Видин“

Събитието ще се проведе в платформата Microsoft Teams

 

15:00 – 15:10 Откриване и представяне на участниците

15:10 – 16:00 Презентация на тема: „Новата програма „Еразъм +" - представяне, ключови дейности и участници

Диана Петрова, Europe Direct – Видин

Георги Райнов, експерт към ЦРЧР (Национална агенция по програма "Еразъм +" за България)

16:00 – 16:10 Актуални покани за кандидатстване с проектни предложения по Еразъм +

Диана Петрова, Еurope Direct - Vidin

Георги Райнов, експерт към ЦРЧР (Национална агенция по програма "Еразъм +" за България)

 

16:10 – 16:30 Дискусия

 

Закриване на събитието

Статистика

Брой прегледи на статиите
549096