Четири информационни кампании в област Видин осъществи център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин
Център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин проведе четири информационни кампании в областта. Местата, които посети бяха: Белоградчик на 08 юни (вторник), Ново село на 09 юни (сряда), Кула на 10 юни (четвъртък) и Дунавци на 11 юни (петък). Кампаниите бяха съчетани с фолклорна програма организирана съвместно с читалищата и общините. Целта на мероприятията бе да се достигне до по-голяма аудитория на областно ниво и да се информират жителите за: дейността на ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Видин, за ролята на Европейски съюз за гражданите, за региона, за правата ни в ЕС, възможностите, които има, както  и експертите бяха там, за да дават безплатни консултации и отговарят на въпроси на гражданите. Във всяко населено място имаше организирана викторина с въпроси, които представляваха популярни за ЕС факти. Също така осигурихме безплатни печатни информационни материали за дейността на ЕС в различни сфери. В Белоградчик кампанията бе съпътствана с много музика и награждаване на учениците от СУ "Христо Ботев" за участиети им в Симулация на Съвета на ЕС и състезание "Опознай ЕС". В Ново село кампанията бе съпътствана от фолклорна програма на местното читалише, които изнесоха техен пълен концерт с автентични песни и танци на самодейците от всички възрасти. В Кула кампанията също протече паралелно с фолклорни танци на младежите от читалише "Възраждане", а в Дунавци благодарение на кметството и читалище "Феникс" имахме възможността да четем книжки на малките ученици като ги запознахме с различни начини да спестяват енергия и помагат за предпазване на околната среда. 

Старт на Информационните кампании в област Видин
На 08.06 стартираха информационните ни кампанни, като първата точка от маршрута ни, бе Белоградчик. Посрещнати от топло и слънчево време, колаборирахме с общината и организирахме първата си кампания за лято 2021. Гражданите на Община Белоградчик не само получиха набор от информационни материали, но и взеха участие във викторина, която бяхме подготвили с награди за победителите. Децата пък се зарадваха на детските публикации и на балоните. Част от програмата ни беше и награждаването на учениците от СУ "Христо Ботев" и връчването на подаръчни пакети. Тръгнахме от Белогрдачик удовлетворени и се надяваме скоро пак да посетим този забележителен град!
Връчване на сертификати на учениците, участвали в събитията по повод Деня на Европа
Бяха връчени сертификатите и наградите за участниците в Симулационната игра на заседание на Съвета на ЕС и състезанителни игри "Опознай Европа". Двете събития се състояха онлайн през месец май, но сега на живо нашият екип успя да се срещне с учениците и да им връчи сертификати за успешно и активно участие. На 7 юни 2021г. посетихме ППМГ "Екзарх Антим I", ГПЧЕ "Йордан Радичков" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", а на 8 юни със старта на информационната кампания в Белоградчик се срещнахме и с учениците от СУ "Хрисот Ботев" гр. Белоградчик. Специална награда получи Александра Ванчева от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" за активно представяне на позиция и участие в симулацията. 

Информационна кампания в четири населени места от област Видин
Център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин организира четири информационни кампании в областта, в ролята си на регионални партньори на Европейската комисия. Местата, които ще посетим са: Белоградчик на 08.06, Ново село на 09.06, Кула на 10.06 и Дунавци на 11.06. Кампанните ще са паралелно съчетани с фолклорна праграма,която организираме съвместно с читалищита на съответната община. Целта на мероприятията е да достигнем по-голяма аудитория на областно ниво и да информираме жителите за: дейността ни, за правата им в ЕС, възможностите, които имат и разбира се, не по – малко важно – да отговорим на въпросите им свързани с Европейския съюз.
Нашият център ще осигури печатни и рекламни материали за гражданите на общините с цел разпространяване на информация и посочване на адреса на центъра, където всъщност е звеното за информиране и получаване на материали.
Заповядайте на нашите кампании, за които може да получите пълната информация на Фейсбук страницата ни или да ни пишете с въпроси за събитията. Не е нужно да го казваме, но все пак - всички са поканени! 

 

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ИНФОРМАЦИОННОТО БЮРО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БЪЛГАРИЯ ДАДЕ ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР  ЕВРОПА ДИРЕКТНО ВИДИН
На 14 май (петък), от 14:00 ч., ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент в България г-н Теодор Стойчев и заместник-кметът на град Видин г-жа Десислава Тодорова дадоха старт на регионалното представителство на Европейската комисия и Европейския парламент за област Видин – ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин от ново поколение. Събитиетосе проведе на открито пред офиса на център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин, който се намира на адрес: ул. „Христо Ботев“ № 93. Официални гости на събитието бяха също така кметът на Ружинци г-н Александър Александров, зам.кметът на Белоградчик, г-н Р. Младенов, представители на община Ново село, представители на Областния информационен център, представители на училища от гр. Видин, доброволци и служители на ОбСНВ Видин, представители на регионалните медии. Паралелно с мероприятието бе организирана пресконференция, на която се представиха предстоящите събития на центъра, и се проведе дискусия за дигиталното бъдеще на Европа.
По време на събитието Информационен център EUROPEDIRECTVidin(ЕВРОПА ДИРЕКТНО) Видин обяви, че в следващите пет години ще взаимодейства с гражданите на областта активно и непрекъснато. Целта, която преследва е да даде възможност на всички да направят своя информиран избор за бъдещето на ЕС, като участват пълноценно в демократичния процес, споделят очакванията си и дават обратна връзка към институциите на ЕС.
Центърът от ново поколение EUROPEDIRECTVidin(ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин) ще се стреми към повишаване на осведомеността на гражданите за ползите от ЕС в тяхното ежедневие и ролята на Съюза за тяхното бъдеще.
В следващите 5 години, екипът на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин ще бъде на разположение и ще дава отговор на всички въпроси на гражданите, инситуциите, местните власти, училищата, бизнеса, свързани с Европейския съюз и неговото функциониране, възможностите за финансиране, за обучение, за работа, за стаж и доброволчество и всякакви други въпроси, които попадат в областите на действие на Съюза.
 

Статистика

Брой прегледи на статиите
549166