Генерална дирекция "Комуникация" на Европейския парламент набира предложения за грантово съфинансиране на медии до 31 юли 2020 г.
 
Нова покана за набиране на проекти за отпускане на безвъзмездни средства за съфинансиране на комуникационни медийни дейности, насочени към насърчаване на по-доброто разбиране на идентичността, ролята и политическия характер на Европейския парламнт беше обявена от Генерална дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент. Основната цел е да се допринесе за повишаване на осведомеността на гражданите за ролята и демократичните ценности на Европейския съюз чрез насърчаване на стратегическата ангажираност с медиите. За целите на настоящата покана за представяне на грантови предложения, „комуникационни медийни дейности“ са медийни и мултимедийни дейности в областта на телевизията, радиото, онлайн и/или печатната преса, насочени към предоставяне на обективна, надпартийна и фактологична информация, демонстрираща въздействието и общественото значение на дейностите на Европейския парламент и Европейския съюз върху живота и всекидневието на хората. Темите, които се очаква да бъдат засегнати в тези дейности, включват, но не се ограничават до: 
-        Принос на ЕС за борбата срещу COVID-19 и икономическите и социални последици от кризата;
-        Конференция за бъдещето на Европа;
-        Европейски зелен пакт;
-        Европейска цифрова икономика, 
Дейностите трябва да бъдат ориентирани към комуникацията след приключване на здравната криза с COVID-19. Всички подробности и актуални срокове могат да бъдат намерени в поканата за представяне на грантови предложения, както и на интернет страницата на ЕП за набиране на грантови предложения. Не се изисква предварително одобрено партньорство, за да се кандидатства за съфинансиране. Продължителността на проектите трябва да бъде не повече от 20 месеца в периода меджу 1 октомври 2020 г. и 30 юни 2022 г. 
Крайният срок за подаване на заявленията в електронен вид е 31 юли 2020 г.  Съфинансирането от Европейския парламент е в размер до 80 % от общия бюджет на проекта. 
Формулярите за кандидатстване за грантово съфинансиране, както и предложеният проект трябва да бъдат представени на английски език, като повечето от необходимите придружаващи документи могат да се подават на всеки от официалните езици на ЕС.
Въпроси относно кандидатстването могат да бъдат изпращани на електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 
Източник: Информационно бюро на Европейския парламент в България. 

 
 

Статистика

Брой прегледи на статиите
579407